Back to All Events

7x10 Festival presenteert: ‘Zeven keer Zaans'


  • Verskade 174a Westzijde Zaandam, NH, 1506 EK Netherlands (map)

Kogers vermaalden stijfsel in de molens en later in de Honigfabriek (‘stijfselkneters’), Zaankanters maakten de koek in de Verkadefabriek (‘koekhappers’), Wormerveerders hadden gladde oren als verwijzing naar de vele oliemolens in het dorp waardoor ze je  niet hoorden en hun handen om de oren moesten leggen (‘gladoren’). Of was het dat ze gladde oren kregen van het sjouwen van zakken vol met cacaobonen?

Samen met Rick Nanne van het Zaans Toneelhuis en Rick Dros van Het Speelt brengt IFIKZ kort en krachtig theater naar de voormalige Verkadefabriek, een niet te missen voorstelling! We gaan op expeditie door de gehele Chocoladefabriek en onderweg komen we langs zeven scènes! De zeven voorstellingen worden geschreven en geproduceerd door verschillende Zaanse schrijvers en geregisseerd door Zaanse regisseurs.

Verwacht korte voorstellingen over het grootst vergelijkbare verschil tussen de historische dorpen, gespeeld door getalenteerde spelers uit de Zaanstreek. Op één avond krijg je ze allemaal te zien tijdens een bijzondere route door de Verkadefabriek.

‘Zeven keer Zaans op 7x10 Festival

Vrijdag 18 oktober, 2019  20.00u & 20:30
Zaterdag 19 oktober 2019, 20.00u & 20:30

Locatie: Verskade, Westzijde 174a in Zaandam

Tickets kosten €12,50 per stuk, en de voorstelling duurt circa 1,5 uur.

Belangrijk!

  • De ontvangst en afsluiting van deze voorstelling is in de VersKade.

  • De voorstelling wordt in meerdere rondes gespeeld, kom dus op tijd voor de eigen ronde!

  • Omdat de voorstelling door de gehele fabriek gaat, is begeleiding nodig voor minder validen. Neem contact met ons op via info@ifikz.nl voor meer informatie.


Earlier Event: October 6
Auditiedag Productiegroep