Theater met en voor iedereen in/om de Zaanstreek.
Back to All Events

Rhinoceros - SHINE voorstelling

  • Theatermijn 2 Cornelis van Uitgeeststraat Zaandam, NH, 1508 EH Netherlands (map)

Rhinoceros gaat over een kleine stad waar de inwoners wegens een onbekende reden langzaam veranderen in neushoorns. Terwijl de plaag zich verspreidt, weigert de hoofdpersoon Berenger om zich aan te passen en zijn menselijkheid op te geven, zelfs als dat betekent dat hij alleen staat.

Een absurdistisch stuk over het verschijnsel van groepsdenken en de noodzaak om trouw te blijven aan je eigen overtuigingen.

Datum: 4 juli (ovb)
Aanvang: 19.00 uur (ovb)
Regie: Justin van der Veen


TheaterTalentenTraject SHINE

Voor het eerst werken verschillende middelbare scholen samen om samen met Theatermijn te zorgen voor betere kansen jong theatertalent (zichzelf) te ontdekken. Vanaf het eerste schooljaar krijgen de leerlingen theaterlessen en kunnen ze doorstromen naar de schoolproductie die na schooltijd wordt gemaakt door één van de professionele theatermakers uit de Theatermijn. De ruwe diamanten die in deze schoolvoorstellingen opvallen krijgen daarna nog eens de kans hun talent los van school te koppelen en verder te ontwikkelen in een theaterbootcamp, waarin ze met alle andere talenten van de andere scholen nog één laatste grote productie maken om in te ‘shinen’.