Onderwijsaanbod

Basisscholen

Theatermijn is de enige plek in Zaanstad waar professioneel theater wordt gemaakt. Wij werken al enkele jaren samen met onderwijs, professionele en amateur theatermakers en hebben een theaterschool. Er is veel ervaring in huis aan workshops, projecten en voorstellingen met het onderwijs en wij werken enkel samen met gediplomeerde en ervaren theaterdocenten.  Bijzonder aan de Theatermijn is doordat wij werkzaam zijn met alle vormen van theater en alles in huis hebben wij goed op maat kunnen werken. Onze insteek in de projecten is dat de leerlingen niet alleen zichzelf ontwikkelen en leren over/te toneelspelen maar ook zoeken we steeds naar een artistieke invalshoek opdat het meer dan gewone lesjes worden.

Brede School Aanbod

Echt Doen Alsof

Een lessenserie over acteren waarin het plezier van met je fantasie toneelspelen bovenaan staat. Een kennismaking met wat er allemaal bij het toneelspelen komt kijken. Het is mogelijk om naar een voorstelling toe te werken.

Allemaal Theater

Deze lessen gaan op een speelse manier in op wat er allemaal komt kijken bij eenvoorstelling naast het acteren. Denk aan kostuums, licht, geluid, decor, etc. Toneelspelen komt ook zeker aan bod, maar de focus ligt op alles om de toneelspelers heen.

Film Acteren

Acteren op het toneel is echt wat anders dan jezelf terug zien op het witte doek. In deze lessenserie maken we een korte film met de leerlingen die ze natuurlijk helemaal zelf bedenken. Ze krijgen les over hoe je een film maakt en natuurlijk komt ook het camera acteren om de hoek kijken.

 

Dit aanbod is een voorzet maar we kijken graag met u naar andere mogelijkheden die wij kunnen bieden met ons eigen theater, de professionele theatermakers en andere projecten die wij in Zaanstad realiseren.