Onderwijsaanbod

Voortgezet onderwijs

Regie schoolvoorstelling

De Theatermijn werkt met professionele theaterdocenten en theatermakers. Didactiek gecombineerd met Artistiek. Naast het bedenken van een goed concept voor de voorstelling kunnen wij ook de leerlingen (beter) leren spelen. Theatermaken met jongeren, ervaren en onervaren is precies waar wij in gespecialiseerd zijn.

Als u zelf geen docent heeft die de regie kan/wil voeren, of niemand daar tijd voor heeft kunnen wij dit voor u verzorgen. Het ook mogelijk om ons meer in te zetten als coach voor de regisseur van school, of de spelers. We kunnen dan inhoudelijk meedenken in concepten, of uw docenten helpen met de regie.

Workshops / Projecten op Maat

Theatermijn heeft een groot bestand van educatieprojecten voor het onderwijs en biedt met plezier ook workshops op maat aan. Ons arsenaal varieert van kennismakingsworkshops van 1,5 uur tot dagdelen waarin een presentatie wordt gemaakt of een hele dag waarin een voorstelling gemaakt wordt.

Buitenschools Theaterles/cursus

Op een aantal Zaanse schoolverzorgen we al met veel succes en plezier een theatercursus aansluitend op het schoolrooster. Op deze manier maken we theater zeer toegankelijk voor de jongeren die nieuwsgierig zijn en kennis willen maken met theater. De cursus vindt plaats op inschrijving en eigen kosten van de jongeren, de school zou kunnen besluiten een deel van de kosten op zich te nemen om het nog toegankelijker te maken. Verder hoeft de school enkel een ruimte beschikbaar te stellen en kunnen er presentaties gemaakt worden voor bijvoorbeeld open podia of andere schoolfestiviteiten.

Workshops / Repetitiebezoek / Try Outs

In de periodes dat onze werkplaats gebruikt wordt door een theatermaker bent u welkom om uw leerlingen gratis kennis te laten maken met het nieuwe hedendaagse theater. In overleg kunnen we bepalen of het zal gaan om:
-       repetitiebezoek (een interactief kijkje in de keuken van de makers)
-       workshops (een workshop over theater geïnspireerd door de voorstelling)
-       try outs (het bezoeken van een try out met inleiding en nagesprek)

Doel van het bezoek is met name de leerlingen inzicht te geven in het maakproces van theater. De vorm en duur van de workshops is altijd afhankelijk van de makers en het project van dat moment. Het bezoek zal altijd in de Theatermijn plaats vinden met als voordeel dat er zowel onder schooltijd gepland kan worden als daarbuiten.